Naslovna slika

Zgodba naših vin

V pridelavi vina štejejo podrobnosti.
Vsak korak, naj bo še tako majhen,
mora biti skrbno premišljen in natančno izveden.

 
Rumena pika Leva puščica
 
Desna puščica Rumena pika

Svojim vinom se posvečamo z največjo skrbnostjo in potrpežljivostjo. Vsakemu zagotovimo pogoje in čas, ki ga potrebuje, da doseže svojo optimalno zrelost. Da v polnosti izrazi izjemno kakovost in kompleksnost ekološkega grozdja ter specifiko posamezne vinogradniške lege in terroirja. 

Spontana fermentacija

2

Oblikovanje okusa, vonja in izgleda

Fermentacija je čarobna preobrazba, ki grozdni sok spremeni v vino. Njeno bistvo ni samo v tem, da iz sladkorja naredi alkohol, temveč ima ključno vlogo tudi pri oblikovanju okusa, vonja in videza našega vina. Torej pomembno prispeva k celostni privlačnosti vina. 

Zorenje vina

Trgatev Rebula Medana Jama 99 Of 154

je svojevrstna umetnost

Zorenje je eden najpomembnejših korakov v celotnem procesu pridelave vina. Med zorenjem se vino uravnoteži. Okusi in arome se razvijajo in povežejo. Oblikuje se cvetica zrelega vina.

Vedno optimalni pogoji,

Topping up Marjan Simcic Domaine

ki zahtevajo doslednost

Med zorenjem je treba vino v sodih redno nadzirati in dolivati, da ohranjamo želen nivo vina v vsakem sodu. S tem omejimo stik vina s kisikom in omogočimo optimalne pogoje za zorenje.

Ustekleničenje

117749813 356971258633341 3883384032396378457 N

najboljšega, kar terroir ponuja

Po 16 ali vse do 54 mesecih zorenja v sodih vina previdno pretočimo v steklenice. Zdaj se lahko podajo na potovanje, bolj ali manj nepredvidljivo, dokler na koncu – tako si želimo – vsaka steklenica ne najde miru v teminah kleti, kjer lahko vino zaključi svoj process zorenja.

 

Košarica je prazna

BODITE PRVI, KI BOSTE PREJELI NAŠE E-NOVICE!

S klikom na gumb za naročnino potrjujete naše Pogoje uporabe.