Prepričajo nas z všečnostjo, ki se izraža z izjemno usklajenostjo med bogatim telesom, prefinjeno eleganco in mineralnostjo.

Naša najprestižnejša in najmlajša linija vin, Opoka, z avtorskim podpisom Marjana Simčiča, predstavlja preprosto najboljše od najboljšega. Vina s svojo izpostavljeno mineralno strukturo izražajo izvrsten preplet vseh dolgoletnih izkušenj negovanja najboljših izbranih delov najstarejših vinogradov (ti se že več kot petdeset let razprostirajo nad več metrskimi skladovi s solmi prepojenega eolskega laporja), vinarjevega značaja in izraznosti terroirja.

Pridelana so le ob najizjemnejših letnikih, v ekstremno majhnih serijah, zorjena 22 do 36 mesecev v najboljših lesenih posodah in pretočena brez filtracij, samo s postopkom dekantacije. Trgu so ponujena po minimalno sedmih mesecih odležanja v steklenici.

Vse to pripomore k temu, da so ta vina (rebula, sauvignon blanc, chardonnay in merlot) izjemno bogata in kompleksna.

v tradicionalne metode. Izkušnje so nas naučile, da pri vzgoji vinske trte uporabljamo le naravne metode, brez namakanja, umetnih gnojil in insekticidov. Le naravni humus. S tem trto prisilimo v maksimalno izrabo vlage in hranilnih snovi. Zato trta postane močna, sadež zdrav in kompleksen, vino pa elegantno in plemenito.

O nas

  • Ne zamudite ugodnih ponudb in novosti. Prijavite se na e-novice.
  • Prijavite se