O nas

 • Vinska Klet

  Če so vinogradi telo, potem je klet gostoljubno srce vinske kmetije Simčič, kjer letno pridelamo 130.000 steklenic vina.

  Sodobna klet med oljkami in vinogradi, pet metrov pod zemljo, nudi pogoje za kakovostno predelavo grozdja in optimalno zorenje vina.

  Prva, klasična vina (kakor jih sami imenujemo), zorijo v nerjavečih posodah, so skrbno pridelana, sveža, igriva, a ne preveč zahtevna vina (rebula, sauvignonasse, chardonnay, sivi pinot in cabernet sauvignon) iz mlajših vinogradov, ki so že po enem letu primerna za pitje.

  Linija Selekcija združuje kompleksnejša vina, pridelana iz posebej selekcioniranega najboljšega grozdja starejših vinogradov, različno dolgo zorjena (od 2. do 4. let) v različno velikih, hrastovih sodih in tinih. Ta vina (rebula Selekcija, sauvignon blanc Selekcija, chardonnay Selekcija, Teodor belo Selekcija, Teodor rdeče Selekcija, pinot noir Selekcija in Leonardo) so vsa nefiltrirana. Na trg ponudimo le najboljše letnike.

  Najprestižnejša linija vin Opoka, z avtorskim podpisom Marjana Simčiča, pa je, na kratko, najboljše od najboljšega. Vina so pridelana le ob izjemnih letnikih, v ekstremno majhnih serijah, zorjena od 20 do 36 mesecev, le v lesenih (225 l in 500 l) posodah, pretočena brez filtracij, samo s postopkom dekantacije. Trgu so ponujena po minimalno sedmih mesecih odležanja v steklenici. Vse to doprinese, da so ta vina (rebula, sauvignon blanc, chardonnay in merlot) izjemno bogata in kompleksna. Prepričajo nas z lepo izraženo usklajenostjo med izjemno eleganco, prefinjenostjo in mineralnostjo.

 • Ne zamudite ugodnih ponudb in novosti. Prijavite se na e-novice.
 • Prijavite se