O nas

 • Filozofija

  Verjamemo v naše vino, ker verjamemo v naše grozdje. Vina Simčič pridelujemo izključno iz grozdja, ki je zraslo v naših vinogradih, ki se razprostirajo v srcu Goriških brd.

  Verjamemo v briško zemljo, ki jo je v pradavnini morje odložilo na obronke briških gričev. Veter, dež in sonce so jo tisočletja drobili, spirali in greli. Nastala je z minerali bogata prst, ki omogoča pridelavo edinstvenih briških vin.

  Verjamemo v magijo zaobljenega briškega gričevja, primorskega sonca in toplega mediteranskega vetra. Tukaj si Mediteran in Alpe podajata roki. Že naši dedi so verjeli, da je ta dežela nekaj posebnega. Mi dokazujemo, da se niso motili. Tu so idealni klimatski pogoji za rast vinske trte.

  Verjamemo v naravne metode vzgoje vinske trte in predelave grozdja. Ker ne uporabljamo umetnih gnojil in insekticidov, omogočamo ohranjanje naravnega ciklusa živih organizmov v vinogradu. Zato lahko vinska trta v času zorenja svojemu grozdju podari le najboljše.

  Verjamemo v tradicionalne metode kletarjenja. Sledimo izkušnjam naših pradedov in izročilu, ki se v Brdih ohranja iz desetletja v desetletje. Verjamemo, da so to najdragocenejše metode, saj so prestale stoletja preizkušanja in izboljševanja. Ponosni smo, da smo dediči bogate kulture briškega vinarstva.

  Verjamemo v moč narave. Naš vzgojni način prisili trto v medsebojno tekmovanje in s tem maksimalno absorpcijo hranilnih elementov in vlage iz zemlje. S tekmovalnostjo trte postanejo močne, sadež je zdrav in kompleksen - vino pa elegantnejše in plemenitejše.

  Verjamemo, da je vrhunska kakovost mogoča le ob popolni predanosti in zaupanju. Trti se posvečamo z natančnostjo znanstvenika in ljubeznijo romantika. Naše trte so skrbno selekcionirane in sajene po zgledu tipično furlanskih vinogradov.

  Verjamemo, da je s sodobnimi spoznanji mogoče oplemenititi tradicionalne metode vinifikacije. Toda za vsak ukrep v vinogradu in v kleti se odločamo po skrbnem premisleku – avtomatizma ni.

  Verjamemo, da je v vinu resnica. Naše vino govori zgodbo o naši deželi in o naši družini, zgodbo o potovanju, ki nas je pripeljalo v magično briško deželo, in zgodbo o ljubezni, ki nas je tako močno povezala. Verjamemo, da se ta zgodba pretaka v vsakem kozarcu našega vina.

 • Ne zamudite ugodnih ponudb in novosti. Prijavite se na e-novice.
 • Prijavite se