Cru Selection

Vina iz linije Cru Selection so bogata na barvi, izredno elegantna in izražajo značilno prepoznavno mineralno noto.

To so kompleksnejša vina, pridelana iz posebej selekcioniranega najboljšega grozdja starejših vinogradov, kjer se je rast trte že pred leti umirila. Trta, ki smo jo skozi leta vzgajali, da se je s svojim koreninskim sistemom prebila globlje, iz z organskimi snovmi revnih tal črpa le rudninske snovi, ki njenemu grozdju zagotavljajo konstantno visoko kvaliteto. Grozdje se selekcionirano ročno potrga v trenutku popolne fenolne zrelosti.

Skrbna predelava (maceracija, rahlo dolgotrajno stiskanje, samo dekantacija mošta, naravna spontana fermentacija brez dodanih selekcioniranih kvasovk v lesenih 3.000- in 4.000-litrskih sodih, malolaktična fermentacija) in različno dolgo zorenje v različno velikih, izključno lesenih posodah, dajejo vinom svojstven pečat. Ta vina so bogata na barvi, intenzivna, elegantna in izražajo značilno mineralno noto. Ta nefiltrirana vina so tudi izjemno dolga. Vina z oznako Cru Selection so na trg ponujena le ob najboljših letnikih, po dveh do štirih letih zorenja.

v moč narave. V Brdih je ustvarila idealne klimatske pogoje za rast vinske trte. Zaobljeno briško gričevje radodarno greje primorsko sonce in boža topel mediteranski veter. Naše trte so skrbno izbrane in sajene po tradicionalni vzgojni obliki.

O nas

  • Ne zamudite ugodnih ponudb in novosti. Prijavite se na e-novice.
  • Prijavite se