Brda Classic

Z leti zorenja v steklenici ne izgubljajo, temveč pridobivajo na izražanju elegantnosti, prepletene z izjemno všečno mineralnostjo.

Vina, ki jih sami poimenujemo klasična vina: sauvignonasse, rebula, sivi pinot, chardonnay in cabernet sauvignon - so skrbno pridelana, a ne preveč zahtevna vina iz mlajših vinogradov. Ob zorenju v nerjavečih posodah jih pustimo odležati na kvasovkah (sur lie) tudi do osem mesecev, kar pripomore k temu, da vina niso povsem klasično sveža, igriva, saj pri takšnem zorenju izgubijo nekaj osnovne sortne aromatičnosti, pridobijo pa izjemno elagantno in kompleksno polnost telesa. S svojo ekstremno suhostjo vseeno poudarijo svežino in zaznavno mineralnost, kar jim zagotavlja širok spekter okusov.

Ob popitem kozarčku nas njihov pookus kaj hitro zapelje k razmišljanju o hrani. Način njihove pridelave omogoča takojšnje uživanje, kakor tudi spremljanje razvoja po večletnem (do deset let) staranju.

v briško zemljo. Na obronke briških gričev jo je že v pradavnini odložilo morje. Veter, dež in sonce so jo tisočletja drobili, spirali in greli. Nastala je opoka, prvovrstna prst bogata z minerali iz oceanske pradavnine, ki nam omogoča pridelavo edinstvenih vin z razpoznavnim karakterjem terroirja.

O nas

  • Ne zamudite ugodnih ponudb in novosti. Prijavite se na e-novice.
  • Prijavite se